
Puhujan aiheita
Karl-Johan Spiik puhuu maanläheisesti nykyajan ja tulevaisuuden johtamisesta. Hän saa kuulijat ymmärtämään, että jokaisen tulee kantaa vastuu tehtävästä työstä. Vastapainona esihenkilöiden pitää ymmärtää, että itseohjautuvuutta ei voi aktivoida käskemällä tai antamatta päätösvaltaa työntekijöille. Karl-Johanilla on omakohtaista kokemusta uupumuksesta, ja lähes burnoutista sillä työpaikan johtamiskulttuuri on olennainen stressin aiheuttaja. Kiireen ja stressin ehkäisy sivuaa kaikkia hänen aiheitansa, kuten vastavuoroisesti johtamiskulttuurin merkitys stressiä käsittelevissä esityksissä.
- Itseohjautuva tiimi
- Jaettu johtajuus
- Johtaminen ja projektijohtaminen
- Kiireen merkitys stressin aiheuttajana
- Stressin ennaltaehkäisy ja johtaminen
- Valmentava johtaminen
- Yhteisöohjautuvuus
Palkkiot
Puheenvuorot : Pyydä tarjousKoulutukset ja työpajat: Pyydä tarjous
Karl-Johan Spiik
Johtajuushakkeri, it-arkkitehti, kirjailija, yhteisöohjautuvuuden edelläkävijä Pyydä tarjous ›Karl-Johan Spiikillä on yli 15 vuoden oma kokemus itseohjautuvissa tiimeissä, joka on antanut hänelle erittäin käytännönläheisen näkökulman, miten johtajuus ei ole hyvää tai huonoa – se on erilaista ja erilaiset johtajuuskulttuuri toimivat eri tilanteissa. Alla havainnollistava kuva, jonka avulla voi ymmärtää perimmäisen idean eri johtamisen muodoista.
Karl-Johan on parhaimmillaan toiminnallisissa ja vuorovaikutteisissa työpajoissa. Yllä olevan kuvan mukaan, luennoitsijan tarkoitus ei olekaan kaataa viisautta muiden päähän, vaan aktivoida ja antaa tilaa puhua. Työpajojen muoto on 8 minuuttia alustusta, tämän jälkeen 8 minuuttia keskustelua neljän hengen ryhmissä ja useampi aihe työpajan aikana. Yleisö pysyy aktiivisena koko työpajan ajan. Riippuen työpajan pituudesta, puretaan työpajojen tulokset yhdessä ja voidaan ottaa organisaation työstöön työpajan jälkeen.
Karl-Johan on kerännyt kokoemuksensa lähes 20 vuoden IT-uran aikana, jonka alussa hän opiskeli IT-tradenomiksi ja töiden ohessa MBA-tutkinnon. Hän on toiminut yli kymmenen vuotta aktiivisena nuorkauppakamarilaisena useammassa virassa Suomen tasolla. Kun oppii motivoimaan ihmiset vapaaehtoisjärjestössä, on se paljon helpompaa työelämässä.
Spiikin työskentelymallit seuraavat ketteriä projektimenetelmiä, joissa korostetaan henkilöstön voimavarojen ja yhteistyön merkitystä.
Hän on kirjoittanut kolme kirjaa aiheesta (Yhteisöohjautuvuus: yhdessäohjautuva tiimi (2022), Yhteisöohjautuvuus : jaettu johtajuus (2022), Yhteisöohjautuvuus : Kestätkö ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin sinä (2023)) ja kaksi ensimmäistä on käännetty englanniksi.