Puhujan aiheita

Teemu Arina puhuu inspiroivasti mm. seuraavista aiheista:

 • Biohakkerointi
 • Botit ja tekoäly
 • Digitaalinen transformaatio
 • Digitalisaatio
 • Elinikäinen oppiminen
 • Hyvinvointi & Terveys
 • Teknologiat & Kasvu

Teemu Arina

Digitalisaation asiantuntija, tietokirjailija ja biohakkeri

TEEMU ARINA on kansainvälisesti tunnettu digitalisaatioon erikoistunut tietokirjailija ja tulevaisuusteemoihin keskittynyt puhuja. Arina on erikoistunut erityisesti oppimisen, työn, johtamisen, asumisen, terveyden ja hyvinvoinnin avainkysymyksiin. Hän tutkii erityisesti ihmisen ja koneen välistä suhdetta ja mitä se merkitsee ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Teemu Arina on palkittu puhuja (Vuoden puhuja 2017, Speakersforum), joka on esiintynyt USA:ssa, Iso-Britanniassa, Japanissa, Venäjällä, Kiinassa ja mm. Saksassa. Vuonna 2015 hän sai Euroopan parlamentin, Saksan opetus-ja tutkimusministeriön sekä Unescon suojeleman Leonardo Award -tiedepalkinnon teema-alueella ”Humanity in Digitization”. Vuonna 2016 hänet valittiin Top 100 IT-alan vaikuttajaksi tietotekniikan ammattilaislehti Tivin toimesta. Hän on julkaissut kollegoidensa kanssa kaksi optimaalista suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia käsittelevää kirjaa: Biohakkerin käsikirja (2016) ja Biohakkerin stressikirja (2018).

Teemu Arina on monipuolinen ja visionäärinen puhuja, valmentaja ja johdon neuvonantaja, jolla on vuosien kokemus pörssiyhtiöiden johtoryhmien, julkishallinnon yksiköiden, kasvuyritysten ja oman alansa pioneerien sparraamisesta liittyen digitalisaation tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Esitysten aihealueita ovat esimerkiksi:

TYÖ JA ELÄMÄ DIGITAALISESSA AJASSA
Työelämä on murroksessa digitalisaation myötä. Eksponentiaalisten teknologioiden, esineiden internetin ja teollisen internetin kautta työ, arki ja asuminen muuttuu ja luo aivan uuden digitaalisen elämäntavan.  Toimisto, auto ja koti ovat kuin älypuhelimia, joiden sisällä ihminen asuu – Digitaalisia käyttöliittymiä, jotka mahdollistavat uuden tavan toimia.

OPTIMAALINEN SUORITUSKYKY, TERVEYS JA BIOHAKKEROINTI
Biohakkerointi on terveyden ja suorituskyvyn optimoinnin tiedettä ja taidetta. Puettavat laitteet, uudet diagnostiset menetelmät, kuluttajien saataville tulleet tieteelliset läpimurrot ja kehittyneet terapiamuodot mahdollistavat sairauksien ennaltaehkäisyn, eliniän pidentämisen ja ihmisen biologisen käyttöjärjestelmän päivittämisen.

EKSPONENTIAALISET TEKNOLOGIAT JA IHMINEN SEURAAVANA ALUSTANA
Rakennamme uutta aikaisempien teknologisten paradigmojen varaan. Teknologian avulla voidaan lisätä nyt mm. ihmisen kognitiivisia ja fyysisiä kyvykkyyksiä, nopeuttaa palautumista, uusia kudoksia ja hidastaa ikääntymistä. Biologinen ja teknologinen älykkyys yhdistyvät synteettisen biologian, nanoteknologian, lääketieteen ja bioteknologian kehittymisen kautta. Ihmisestä tulee seuraava tekninen alusta.

ALGORITMITALOUS, TEKOÄLY JA TYÖN LOPUN ALKU
Algoritmeista tulee keskeinen osa päätöksentekoa. Botit, robotit ja tekoäly mahdollistavat ihmisen työn siirtämisen koneille. Teollinen kausi oli ihmisen toiminnan automaatiota, jälkiteollinen aika puolestaan ihmisen toiminnan augmentaatiota. Data on uuden vuosisadan öljy ja algoritmitalous sen polttomoottori.

ALUSTATALOUS, PILVIPALVELUT JA VERKOSTOVAIKUTUKSET
Digitaaliset alustat haastavat olemassa olevat teolliset toimijat ja mahdollistavat uusia tapoja saada asioita aikaiseksi. Verkostovaikutukset ja yltäkylläisyyden ekonomia uuden arvonluonnin pohjana haastavat lineaariset liukuhihnamallit ja niukkuuden ekonomian.

VUOROVAIKUTUSTALOUS, YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN JA KASVUYRITTÄJYYS
Työ on yhä enemmän vuorovaikutteista ja yhteisöllistä oppimista, jossa tieto ei ole valtaa, vaan sen jakaminen on. Yhä useampi ihminen valitsee tehdä työtä verkostoissa, joissa arvo muodostuu yhteisestä jakamisesta ja yhteisen työn hyödyntämisestä. Keskitetyistä organisaatioista siirrytään kohti hajautettuja verkostomaisia organisaatioita. Kasvuyritykset hyödyntävät tehokkaasti tätä yhteisöllistä vertaistuotantoa nopeuttaakseen markkinoiden valloittamista.

DIGITAALINEN DISRUPTIO JA LIIKETOIMINNAN TRANSFORMAATIO
Digitalisaatio haastaa monet perinteisen teollisuuden alat. Yrityksen tuotteet ja tuotannon tekijät eivät luokkaan enää arvoa, vaan asiakkaiden tapa käyttää tuotteita ja palveluita luo arvoa. Arvonluonti siirtyy eri kohtaan arvoketjua. Liiketoimintajohdon tulee ymmärtää ja  sisäistää uudet digitaaliset arvonluonnin mekanismi pärjätäkseen kilpailussa uusia toimijoita vastaan.

 

Puhujapalautteita:

“Veti hyvin ja veti porukkaa lavalle. Täytti odotukset. Teki aiheesta helpposelkoisen. Sai tavallinenkin tallaaja irti siinä missä ammattilainenkin. Hyvin oli koostanut esityksen. Huomasi että on konkaripuhuja, minuutillen hoiti homman. Aikatauluttaa just eikä melkein. Kuulijoita kiinnosti ja veti porukkaa. Karismaattinen persoona. Hyvin napannut brieffistä kiinni.” – Speakersforum, Asiakaspalaute

“Selkeäsanainen hyvä esiintyjä. Asiantuntija. Vahvaa asiaa.” – DiViA asiakaspalaute

“Veret seisauttava esitys, perusluonteeltani melko levottomana ihmisenä harvoin naulaudun näin täysin mihinkään puheenvuoroihin. Antoi aihetta ajatella ja myös toi ajatteluuni ihan uusia näkökulmia.” – ELO asiakastilaisuuden palaute

 

Puhujan aiheita

Teemu Arina puhuu inspiroivasti mm. seuraavista aiheista:

 • Biohakkerointi
 • Botit ja tekoäly
 • Digitaalinen transformaatio
 • Digitalisaatio
 • Elinikäinen oppiminen
 • Hyvinvointi & Terveys
 • Teknologiat & Kasvu

Pyydä tarjous

* Pakollinen kenttä