Puhujan aiheita

Kävelijä Mirja Kärnä on henkisen älykkyyden asiantuntija ja valmentaja. 3 650 kilometriä Suomesta Espanjaan kävelleen Mirjan kutsumus on auttaa organisaatioita luomaan työarkeen sellaiset olosuhteet, joissa henkisen älykkyyden luova potentiaali pääsee kukoistamaan.

  • Asenne & Motivaatio & Tiimityö
  • Asiakaskokemus & Palvelumuotoilu
  • Itsensä johtamisen teemat

Palkkiot

Luento: alk. 1500€ + alv + matkat

Hyväntekeväisyys

Mirja Kärnä lahjoittaa jokaisesta Puhujatorin kautta välitetystä keikasta 20€ hyväntekeväisyyteen

Lue lisää ›

Mirja Kärnä

Henkisen älykkyyden asiantuntija, valmentaja ja kirjailija

Henkinen älykkyys on ihmisen luontainen potentiaali, jota voidaan kehittää. Sen äärelle asettunut ihminen kokee työnsä merkitykselliseksi, on läsnä nykyhetkessä ja ohjautuu sisäisestä motivaatiosta käsin. Henkisestä älykkyydestä on käyty tieteellistä keskustelua jo vuodesta 2000 lähtien ja siitä tehdään kiihtyvällä tahdilla empiirisiä tutkimuksia.

Tuleva kauppatieteiden maisteri Mirja Kärnä on kirjoittanut pro gradu -tutkielman henkisestä älykkyydestä Itä-Suomen yliopiston Innovation management -maisteriohjelmassa (julkaisu 2021). Ekonomin tutkintoon sisältyi myös psykologian sekä työ- ja organisaatiopsykologian opintoja.  Syvällisen tieteellisen sekä kokemuksellisen tietopohjan myötä Mirja on jäsentänyt henkisen älykkyyden perustaa kuvaavan yhteys-mallin™. Parhaillaan hän kirjoittaa tietokirjaa kyseisestä aiheesta.

Mirja aloitti luovan liiketoimintansa vuonna 2013 kävelemällä seitsemän kuukautta ja 3 650 kilometriä Suomesta Espanjaan. Samaisella matkalla hän sai ensimmäistä kertaa kuulla tästä uudesta älykkyyden muodosta. Aikaisemmin Mirja on työskennellyt tuotannollisissa tehtävissä luovalla alalla. Kun Mirja ei ole luennoimassa tai kirjoittamassa, on hän vaeltamassa reppu selässä luonnossa, hiljentämässä mieltä meditaatiolla tai tekemässä intuitiivista taidetta luovuuden virrassa.

Esimerkkejä Mirjan aiheista, jotka ovat saatavilla yksittäisinä puheenvuoroina tai pidempinä koulutuksina:

Innovoijan yksinäinen korpitaival

Uuden luojalta vaaditaan repullinen rohkeutta, tarkat silmät löytää suuntamerkkejä sekä roihuava liekki oman tekemisen äärellä. Kävelijä Mirja Kärnä on kulkenut omia polkujaan niin ammatillisesti kuin konkreettisestikin. Luennolla Mirja kertoo pelkojen kohtaamisesta, suunnistamisesta sysipimeässä ja siitä mistä löytää uskoa jatkaa yksinäisyydestä ja epävarmuudesta huolimatta. Luennolta saat sytykkeitä omaan luovuuden liekkiisi, joka alkaa roihuamaan uudella voimalla, kun uskaltaudut antautumaan elämän virtaan.

Erityislaatua asiakaskohtaamiseen – miten tehdä ikimuistoinen vaikutus asiakkaaseen?

Kun työn tekemisessä on kaksi yhtäaikaista tavoitetta, sisäinen ja ulkoinen tavoite, syntyy vuorovaikutukseen erityislaatua, joka jää ikiajoiksi asiakkaan mieleen. Ulkoinen tavoite on perinteinen tavoitteen muoto, jonkin ulkoisen asian tekeminen tai saavuttaminen. Sisäinen tavoite on taas läsnäolon tavoite, pyrkimys olla autenttisesti läsnä tässä hetkessä. Läsnäolon voimistumisen myötä ihmisen tekemisen laatu muuttuu ja asiakas tulee kohdattua ikimuistoisella tavalla, joka ei ole muiden kopioitavissa.

Henkinen älykkyys – menestyvän organisaation timanttista ydintä

Tulevaisuudessa menestyvä organisaatio vaalii kolmenlaista älykkyyttä; strategista älykkyyttä, tunneälyä sekä henkistä älykkyyttä. Ilman henkistä ulottuvuutta työstämme puuttuu aito arvopohja, syvällisyys ja merkityksellisyys. Modernit ja dynaamiset organisaatiot ovat alkaneet viime vuosikymmeninä tunnistaa työntekijöiden henkisten voimavarojen potentiaalin ongelmanratkaisussa. Henkistä älykkyyttä voi kehittää yhteys-mallin™ mukaisesti keskittymällä kolmeen ydinyhteyteen; yhteys itseen, yhteys toisiin ja yhteys elämään. Tulevaisuuden henkisyys ei ole enää hippien hikimajoja, vaan menestyvän organisaation timanttista ydintä.

Puhujan aiheita

Kävelijä Mirja Kärnä on henkisen älykkyyden asiantuntija ja valmentaja. 3 650 kilometriä Suomesta Espanjaan kävelleen Mirjan kutsumus on auttaa organisaatioita luomaan työarkeen sellaiset olosuhteet, joissa henkisen älykkyyden luova potentiaali pääsee kukoistamaan.

  • Asenne & Motivaatio & Tiimityö
  • Asiakaskokemus & Palvelumuotoilu
  • Itsensä johtamisen teemat

Palkkiot

Luento: alk. 1500€ + alv + matkat

Pyydä tarjous

* Pakollinen kenttä