
Puhujan aiheita
Janne Viljamaa on kokenut ja monipuolinen puhuja, jonka puheenvuorojen aiheita löydät viereisen palstan otsikoista sekä alla olevista teemoista. Hän luennoi ja pitää pidempiä koulutuksia myös esimerkiksi otsikoilla "Tunnista peliriippuvuus ja auta peliriippuvaista" tai "Tunnista syömishäiriö ja auta syömishäiriöistä".
- Haastavan lapsen kasvatus, adhd, autistiset piirteet
- Hirveä häpeä, kamala kateus
- Hyvät ja huonot pomot
- Itsetunnon voima
- Käytä kiukkuasi – aggressio voimavarana
- Millenniaalien johtamisen haasteet työpaikalla
- Narsismi
- Opi onnistumaan
- Pakko saada -addiktoitunut yhteiskunta
- Tajua teiniä
- Tue lapsesi lahjakkuutta
- Työpaikan marttyyrit, energiaimurit ja muut ruikuttajat
Palkkiot
Luento: Pyydä tarjous3h koulutus : Pyydä tarjous
Janne Viljamaa
Sosiaalipsykologi, tietokirjailija, opettaja Pyydä tarjous ›Janne Viljamaa on kirjoittanut 15 kirjaa psykologiasta, mm. suositun Narsistin lapsena -kirjan, Itsetunnon voima -kirjan ja monia kasvatuskirjoja, kuten Tue lapsesi lahjakkuutta ja Anna lapsen onnistua. Viljamaalla on viisi lasta, joista nuorinkin täyttää 18 ensi vuonna, eli hän tietää jotain kasvatuksen käytännöstäkin.
Viljamaa on luennoinut sadoissa koulutuksissa vuodesta -99 ja hän toimii edelleen ammattiopiston opettajana ja kirjoittaa kirjoja. Uusi kirja Ilkeät ihmiset ilmestyy vuonna 2023.
Viljamaa on kouluttanut ja luennoinut kirjojensa aiheista: itsetunnosta, vuorovaikutuksesta ja kasvatuksesta ja narsismista yli 20 vuotta ympäri Suomea kesäyliopistoissa, yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksissa. Voit tilata luennon tai useamman tunnin koulutuksen. Janne Viljamaan luennoista saat energiaa ja ajatuksia käytännön ongelmien ratkaisuun. Ratkaisukeskeisyys ei ole vain sana, se on osa Jannen värikästä persoonaa. Osallistaminen, keskustelu ja yhdessä pohtiminen on tärkeä osa Viljamaan koulutuksia. Hän herättää ajatuksia ja pyrkii dialogisuuteen.
Luentojen ja koulutuksien aiheita
Tiimityö toimimaan
Miksi tiimi toimii tai ei toimi? – Onko meistä kaikista joukkuepelaajiksi? – Vallankäytön muodot työpaikalla – Näin vallankäyttö vaikuttaa työviihtyvyyteen. Koulutus sopii hyvin johtajille, opettajille, sosiaali-terveysalan ihmisille ja kaikille henkilöstöhallinnon ihmisille.
Työpaikkakiusaaminen kielletty – henkinen väkivalta ja narsismi työpaikoilla
Koulutuksessa pohditaan, mitä henkinen väkivalta tarkoittaa, voiko huumori olla kiusaamista ja miten työpaikan johtamistyyli vaikuttaa kiusaamiseen? Mitä laki sanoo kiusaamisesta? Miten kiusatun pitäisi toimia? Millaisia ovat kiusaamisen roolit ja vaikutus kiusattuun? Koulutuksessa painotetaan, että kiusaamista ehkäisevän työilmapiirin luominen on jokaisen organisaation jäsenen vastuulla.
Haastavan lapsen kasvatus
Haastava ja vaikea lapsi? Kasvattajan oman temperamentin tunteminen auttaa kasvatuksessa. Käytännön ohjeita vilkkaan, aggressiivisen ja ujon lapsen kasvattajille.
Itsetunto kuntoon
Itsetunnon olemuksen ja tasavertaisen vuorovaikutuksen pohtimista elämässä, parisuhteessa ja työpaikalla. Itsetunnosta kiinnostuneille, opettajille, kasvattajille ja henkilöstöasioiden parissa työskenteleville. Itsetuntemus on avain itsearvostuksen löytämiseen.
Tunnista lapsen kriisi
Milloin viimeksi murehdit lapsesi pärjäämistä tässä kylmässä maailmassa? Et ole yksin. Vanhemmuuteen kuuluu huolenpidon lisäksi huolissaan oleminen. – Psykologinen ja traumaattinen kriisi – Kriisin läpikäynti ja lapsen persoonallisuus – Selviytymistarinan luominen yhdessä lapsen kanssa – Käytännön ohjeita lapsen tukemiseksi mm. oikeilla kysymyksillä. Lapsen kasvamisen ja kriisien tunnistamista eri ikäluokissa, teinillä ja ala-asteikäisellä.
Anna lapsen onnistua
Mistä tulee lapsen hyvä itsetunto? Pitääkö lasta koko ajan kehua ja jättää huomiotta hänen tekemänsä virheet, niin itsetunnosta tulee rautainen vai kehittyykö perusteettomasti kehutulle lapselle vain narsistinen häiriö?
Tunnista narsistin naamiot
Terve narsismi ja narsistinen persoonallisuushäiriö. Voiko narsisti muuttua? Narsismi kasvatuksessa, työssä ja parisuhteessa. Näin narsisti manipuloi. Narsismi parisuhteessa ja työpaikalla.