Puhujan aiheita

Annen ote on innostava ja kannustava. Valmentajataustan vuoksi puhekin on osallistavaa, sillä Anne uskoo yhdessä tekemiseen.

  • Erilaisuus vuorovaikutuksessa
  • Johtaminen
  • Luottamus tiimissä
  • Palautteesta palautekeskusteluun

Anne Kamaja

Sertifioitu DiSC-kouluttaja ja vuorovaikutusvalmentaja

Anne Kamaja on toiminut erilaisissa työtehtävissä Nordeassa yli 30 vuotta. Hän on ollut osana paikallisia mutta myös pohjoismaisia organisaatioita. Esimiestyöstä Annella on kokemusta yli 17 vuoden ajalta. Valmentajana hän toiminut  yli 10 vuotta ja kokee sen esimiestyön lisäksi olevan kutsumusammatti.  Anne  on käyttänyt DiSC -työkalua jo yli 10 vuottta erilaisista valmennuksissa myyntivalmennuksista tiimivalmennuksiin. Tällä hetkellä toimii yrittäjänä valmentaen ihmisiä onnistumaan.

Annen ajatukset lähtevät positiivisesta ja arvostavasta ihmiskäsityksestä on aiheena sitten vuorovaikutus, tiimityöskentely, palautteenanto tai johtaminen. Muutokseen tarvitaan muutakin kuin innostava puhe, joka toki voi olla inspiroiva avamaan omia pilottiajatuspolkuja uuteen näkymään. Huumori ja hyvä tunnelma luovat hyvän pohjan uusille ajatuksille. Tämän lisäksi esimerkit ja omat kokemustarinat luovat konkretiaa puheenvuoroihin.

Annen oma johtamisfilosia on, että ihmisten arvostus ja luottamus ovat kaiken perusta. Ilman luottamusta tiimi ei onnistu perustehtävässään. Toisaalta luottamuksellinen ilmapiiri on kaiken kanssakäyminen perusta, joka mahdollistaa mm. erilaisten mielipiteiden hyväksymisen tai hyvän palautekulttuurin. Luottamus on tunne, jota on tai ei ole! Luottamusta ei voi myöskään käskyttää vaan se luodaan yhdessä tekemällä ja kommunikoimalla!

Esimiehen pitää johtaa itseään ja yksilöitä johtamalla saadaan huipputiimejä. Esimiestyö on palveluammatti ja tärkein tavoite on saada oma tiimi onnistumaan ja loistamaan. Jos tiimin ainut tähti on esimies, jotain on pielessä. Erinomaisessa tiimissä keskiössä pitää olla tiimiläiset ja esimies mahdollistaa asioita.

Valmentaminen

Valmennuksen vaikuttavuus on tärkeä asia. Siihen tarvitaan oppimispolku, joka takaa pysyvämmän muutoksen. Vaikuttavuutta valmennuksiin saadaan erilaisilla harjoitteilla ja luomalla valmennuksesta prosessi, joka integroidaan asiakkaan maailmaan.

Anne on keskittynyt ja erikoistustunut  vuorovaikutusvalmennuksiin. Valmennus vie tutkimaan omaa vuorovaikutustyyliään ja hahmottamaan erilaisuutta DiSC -vuorovaikutusprofiilin avulla. Tavoitteena on ymmärtää omat vahvuudet ja heikkoudet sekä sen lisäksi oppia sopeuttamaan omaa tyyliänsä. Kohteena voi olla esimiestyö, asiakaspalvelu, myyntityö tai kokonainen tiimi.

Tiimin rakentamisen työkaluna voidaan käyttää FIVE BEHAVIOURS OF A COHESIVE TEAM -TYÖKALUA, joka pohjautuu Patrick Lencionin kehittämän malliin. Anne on sertifioitunut valmentaja molempiin työkaluihin.

Puhujan aiheita

Annen ote on innostava ja kannustava. Valmentajataustan vuoksi puhekin on osallistavaa, sillä Anne uskoo yhdessä tekemiseen.

  • Erilaisuus vuorovaikutuksessa
  • Johtaminen
  • Luottamus tiimissä
  • Palautteesta palautekeskusteluun

Pyydä tarjous

* Pakollinen kenttä