Puhujan aiheita

Monipuolinen ja kokenut Aija toimii puhujana, valmentajana ja moderaattorina. Aija puhuu inspiroivista alla olevista teemoista:

  • Johtaminen & Esimiestyö & Strategia
  • Kansainvälistyminen
  • Vastuullisuus ja arvot

Aija Bärlund

Uudistumisen ja kasvun mahdollistaja

Aija on johtamisen ja liiketoiminnan kehittäjä, kirjailija, puhuja, valmentaja ja moderaattori. Kansainvälistäminen, monipuolinen kehittäminen sekä strateginen vastuullisuus ovat Aijan toiminnan painopistealueita. Uransa aikana hän on auttanut lukuisia suomalaisyrityksiä kansainvälistymään ja vahvistamaan markkina-asemaansa erityisesti Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Kiinassa. Aijalla on vankka kokemus hanke- ja kehitysprojektien johtamisesta. Yhdessä strategisen ennakoinnin ja toimiala-asiantuntijoiden kanssa Aija on rakentanut Suomelle kokonaan uusia vientitoimialoja.

Aija on konsultoinut laajasti pk- ja pörssiyrityksiä, start-upeja, julkisorganisaatioita sekä järjestöjä. Liikkeenjohdon konsultoinnissa hänellä on kokemusta mm. johtoryhmien ja hallitusten kehittämisestä, ennakoinnista, skenaariotyöskentelystä, strategioista, palveluiden, teknologian ja liiketoiminnan kehittämisestä, kansainvälistämisestä, markkina- ja kilpailijaseurannasta, brändeistä ja vastuullisuudesta.

Tällä hetkellä Aija toimii hallitus- ja neuvonantotehtävissä seuraavilla toimialoilla: liikkeenjohdon konsultointi (AI, lohkoketjut, strategiat ja brändit), foodtech, hoivapalvelut, koulutus sekä vakuutusala.

Syksyllä 2019 Aija valittiin European Women on Boardsin ja EU komission yhdessä järjestämään C-Level School for Women uusiutumis- ja digipainoitteiseen koulutusohjelmaan. Kurssille osallistuu 40 ”muutosagenttia” 14 Euroopan maasta.

Aijan erityisosaamista ovat:

· Hallitusten ja johtoryhmien kehittäminen

· Yritysten liiketoiminnan kehittäminen ja kansainvälistäminen yli 20 vuoden kokemuksella

· Strategiat, brändit, yrityksen arvon kasvattaminen

· Strateginen vastuullisuus – Kilpailuetua vastuullisuudesta

Aijan filosofia on, että onnelliset työntekijät tuottavat onnelliset asiakkaat. Kukaan tai mikään ei toimi irrallisena tai eristettynä. ”Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin. Jos haluat mennä pitkälle, mene yhdessä.”

”Rautaa! Oot timantti! Jokaisella johtajalla pitäisi olla ikioma Aija.”

”Ammattimainen, osaava, selkeä sparraaja.”

”Aija osaa yksinkertaistaa ja puhua asioista niin, että kaikki ymmärtää ja innostuu.”

”Huolellinen kansainvälistymissuunnitelma takasi oikeat markkinavalinnat – säästimme paljon aikaa ja euroja.”

Aija on julkaissut useamman kirjan, joista viimeisimpiä ovat Kestävä johtajuus – Bisneksen uusi elinehto (2013) ja Kunnat kuntoon (2017). Keväällä 2020 ilmestyy uusi kirja vastuullisuudesta.

Puhujan aiheita

Monipuolinen ja kokenut Aija toimii puhujana, valmentajana ja moderaattorina. Aija puhuu inspiroivista alla olevista teemoista:

  • Johtaminen & Esimiestyö & Strategia
  • Kansainvälistyminen
  • Vastuullisuus ja arvot

Pyydä tarjous

* Pakollinen kenttä