Puhujan ostaminen webinaariin – opas + UKK

Puhujan valinta ja puheenvuoron kesto?

Moni virtuaalitapahtumia tekevä toimija on todennut, kuulijoiden keskittymiskyky ruudun äärellä yhtä puheenvuoroa kohden on noin 20-30 minuuttia. Puhujatori uskoo kuitenkin, että hyvä puhuja pitää otteessaan 45-60min myös etätoteutuksissa. Studiossa tehdyt laadukkaat livestreamit parantavat katselu- ja kuuntelukokemusta todella paljon ja niitä kannattaa tehdä, mikäli budjetti antaa myöten. Puhujatori auttaa aina hyvän webinaaripuhujan valinnassa.

Mitä alustaa suositaan ja mikä toimii?

Puhujatorin webinaarimyynnissä ylivoimainen ykkönen on Microsoft Teams eli yleisesti etätyötä tekevä organisaatio vetää webinaarinsa Teamsillä. Zoom tulee myyntitilastoissamme kakkosena. Puhujatorin studiolivestreamit jaetaan katselijoille Zoomilla ja Vimeolla. Tilaajan kannattaa miettiä myös webinaarinsa teknistä laatua sekä vuorovaikutteisuutta…alustaa ja teknologiaa valitessaan. Yrityksen tietoturvapolitiikka saattaa myös vaikuttaa alustan valintaan.

Teams-webinaarin yleinen prosessi on yksinkertainen: Asiakas avaa webinaarin. Webinaariosallistujat ja puhuja liittyvät webinaariin annetulla linkillä. Osallistujien mikit ovat mykistetty ja puhuja puhuu oman slotin ja jakaa materiaalinsa näytöllä. Luennon jälkeen on keskustelua/chat-kysymyksiin vastailua.

Voiko puheenvuoron tallentaa ja maksaako tallenne erikseen?

Puhujat suhtautuvat tallentamiseen erilaisin tunneskaaloin. Henkilöbrändiä on saatettu rakentaa vuosia tai jopa vuosikymmen ja siksi ”läppärivideon” julkaisuun suhtaudutaan epäilevästi. Studiotason tallenne palvelee paremmin myös puhujan intressejä.

90% prosenttia Puhujatorin puhujista hyväksyy tallentamisen ja 2 viikon katseluoikeuden suljetussa ympäristössä kuten intranet tms salasanan takana oleva ympäristö. Youtube-levitys on aina lähtökohtaisesti kielletty.

Ilmoita tallentamiseen liittyvät toiveesi jo puhujaa varatessasi Puhujatorin myyjille, näin saamme jouhevan palveluprosessin ja otamme myös tallennustoiveesi huomioon, kun suosittelemme sinulle 2-4 parasta puhujaamme – juuri sinun tilaisuuteesi.

Tallenteen lisäkatseluoikeudet ja hinta?

Puhujatori on vuoden 2020 aikana tehnyt sopimuksia, joissa lisäkatseluoikeuden hinta on ollut:

150€ – 750€ + alv /kk.

Hinta riippuu puhujasta ja yleisön koosta esim. kunnan henkilöstölle vedetystä webinaarista tykättiin ja tallentaminen oli sallittu puhujan puolelta. Nyt video halutaan näyttää kuntalaisille….yleisö kasvaa merkittävästi – ja tallenteen katseluoikeuden hinta on 750€ + alv/kk. Hinta on siis puhujakohtainen. Puhujat kuuntelevat tarkalla korvalla Puhujatorin suosituksia, koska Puhujatori (ja emoyhtiö Cool N Talk) ovat yhdessä puhujien videoiden suosituin myyntikanava Suomessa ensi vuonna.

  • Hintaesimerkki: Todella suosittu webinaaripuhuja on lääkäri, tietokirjailija ja biohakkeri Olli Sovijärvi (kuvassa). Ollin aiheita ovat mm. uni, ravinto, stressi ja optimaalinen suorituskyky. 
  • Ollin webinaariluento on (45-60min): 1800€ + alv
  • Alustoina ovat toimineet: Teams & Zoom
  • Saako tallentaa ja mitä maksaa: Saa tallentaa ja 2 viikon katseluoikeus kuuluu hintaan.
  • Lisäkatseluajan hinta: +300€ + alv/kk.

 

Saako Puhujatorilta puhujien videotallenteita – ja mitä ne maksavat?

Puhujatori myy puhujiensa laadukkaita videotallenteita. Puhujatori on tuottanut myytävistä videoistaan n. 75% itse eli ne on kuvattu aina studioissa ja 25% videoista tulee puhujilta. ”Läppäritallennetta” emme erikseen myy. Puhujatori julkaisee videoiden myyntihinnaston viimeistään tammikuussa 2021. Yleisin myytävä katseluoikeus on 2kk. Hienoa on, että videoita on ostettu myös asiakaslahjoiksi!

Asiakkaille hyvä muistisääntö videon hintaan on, että:

2kk videon katseoikeus = 90-100% puhujan livekeikan hinnasta.

Saako Puhujatorilta livestream tapahtuman?

Puhujatorissa työskentelee Suomen kokenein puhujienvälitys tiimi. Ydinosaamistamme on 300 puhujan 70 juontajan 40 esiintyjän keikkamyynti. Teemme kokonaisia livestream-tapahtumia mm. DigiPeople Studion kautta (kuvassa Ulrika Björkstam heidän studiollaan Puhujatorin tuottamassa livestriimissä). Kun mukaan liitetään musiikkia, monikanavaista dialogia ja minuutin tarkka tapahtumakäsikirjoitus on Tapahtumatoimisto Sisters & ohjelmasisältö Puhujatorilta oiva combo. Kumppanien avulla kaikki on mahdollista mm. virtuaalimessut ovat yleistymässä.