Paranna henkilöstösi tehokkuutta ja muutoksen sietokykyä

”Muutos työssä on konkreettinen. Uudet järjestelmät ja kokonaisuudet, työnkuvan muutokset, tiukka tahti ja tarkkuuden vaativuus ovat konkreettisia haasteita.

Maailmamme muuttuu koko ajan kompleksisemmaksi. Meitä haastetaan enemmän ja enemmän usealla eri tasolla. Mikään aika ei tahdo riittää kaikkeen. Välillä voi tuntua, että joka päivä pitäisi puristaa viimeiset mehut irti ja selvitä maaliin, vain toistaakseen sama huomenna. Joskus virta meinaa viedä mukanaan ja tuntuu ettei informaation määrää pysty hallitsemaan.” Näin pohtii ajankäytön ja stressinhallinnan suosittu kouluttaja Jukka Harju.

Muutokset, työelämän nopea tempo ja monimutkaistuvat tehtävät voivat tuntua ylivoimaisilta, jolloin toiminta- ja työskentelytapojen päivittäminen on monessa yrityksessä ja organisaatiossa ajankohtaista. Tekoälyn kehityksen kyydistäkään ei auta jäädä pois.

Olisiko nyt aika antaa henkilöstölle työkaluja paremmalle työtehtävien hallitsemiselle ja aikaansaamiselle sekä tehokkaammalle ajankäytölle? Muutoskyvyn eli resilienssin lisääminen ja käytännönläheiset stressinhallintakoulutukset sekä inspiroivat keynote-puheet tuovat arjen tasolle sen, kuinka jokainen voi kehittää omia ja työympäristönsä voimavaroja.

Kehitä tehokkuutta ja muutoskyky – laita työhyvinvoinnin parantaminen liikkeelle inspiraatiosta konkretiaan! Tutustu seuraaviin huippupuhujiin, jotka ovat tukena ja apunasi muutoksissa vain muutaman klikin päässä. Puhujat ja luennoitsijat soveltuvat erinomaisesti myös asiakastilaisuuksiin, sillä asiakkaasi painivat samojen työhyvinvointi haasteiden parissa.

Lue myös: 30 suosittua puhujaa työyhteisön hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen

Stressinhallinta, aikaansaaminen ja itsensä johtaminen jatkuvassa muutoksessa

Ajankäytön ja stressinhallinnan kouluttaja Jukka Harju saa kiitosta pitkästä kokemuksestaan, eri työtehtävien taitavasta huomioimisesta, koulutusten räätälöinnistä ja osallistujille jälkeenpäin jaettavista materiaaleista. Koulutuksissa kuulijat saavat välineitä, miten he voivat sekä hallita suurempia kokonaisuuksia, että työstää konkreettisia arjen päivittäisiä haasteita ja parantaa aikaansaamista. Jukka huomioi myös jaksamisen ja palautumisen, jotta työyhteisö voi vastata nykytilanteeseen ilman loppuun palamisen vaaraa.

Anne Elina Akola on kouluttaa yksilöitä ja ryhmiä itsensä kehittämisessä ja johtamisessa. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on tärkeää pystyä johtamaan itseä sekä tekemään nopeita ja vakaita päätöksiä vaihtelevan, sekavan ja puuttuvankin informaation keskellä. Ajankäytön taito on myös elämämme ytimessä.

Anu Vehviläinen tunnetaan laaja-alaisena ja yhteistyökykyisenä vaikuttajana, jolla on sydän ja hoksottimet paikallaan. Puheenvuoroissa Anu korostaa ihmisen piileviä voimavaroja, resilienssiä ja yhdessä tekemistä.

Tiimityö ja rohkeus muutoksissa

Valloittava Minna Tervamäki teki yli kahdenkymmenen vuoden menestyksekkään uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Aktiivinen ura on jatkunut yrittäjänä, koreografina ja tanssiteosten tuottajana hänen jäätyään eläkkeelle Suomen Kansallisbaletista. Minnalle on kertynyt uransa aikana paljon tietoa muutosten kohtaamisesta, rohkeudesta ja vastoinkäymisistä – nämä ovat usein toimineet parhaimpina opettajina matkan varrella.

Miten opettelen näkemään epävarmat ja muuttuvat tilanteet pitkän aikavälin mahdollisuuksina? Tuomo Meretniemi saa kuulijat näkemään ratkaisuja siellä, missä muut näkevät ongelmia. Kuulijoille on luvassa Tuomolta inspiroivia ja takuulla tuoreita tarinoita epävarmuuden ja muutosten sietämisestä, sillä Tuomo on palaamassa viimeisimmältä yli vuoden kestäneeltä purjehdusmatkalta takaisin Suomeen.

Tuomo Meretniemi on kokenut yritysjohtaja ja maailmanmatkaaja.

Klaus Härö on maamme arvostetuimpia ja rakastetuimpia elokuvantekijöitä, jonka elokuvat ovat voittaneet kymmeniä palkintoja eri puolilla maailmaa. Klaus tunnetaan myös vangitsevana puhujana, jonka tarinalliset puheenvuorot saavat runsaasti kiitosta. Klaus loistaa puhuessaan muutoksiin suhtautumisesta ja niistä eteenpäin pääsemisestä, tiimityön tärkeydestä, johtamisesta ja luovuudesta ongelmanratkaisutaitona!

Mistä löytyy uskallus kokeilla uutta ja ylittää muutosesteet? Futuristi Perttu Pölönen ei antaisi hyvän kriisin mennä hukkaan, sillä siitä voi oppia jotain. Vaikka tämä on helpommin sanottu kuin tehty, monet innovaatiot ovat lähteneet liikkeelle umpikujista. Puheenvuoroissaan huippusuosittu Perttu käsittelee kuinka muutos vaatii rohkeaa uudistautumista, optimismia ja jopa toimintamallien kyseenalaistamista.

Jaksa johtaa muutosta

Työyhteisöjä ja esihenkilöitä sparraavat muutosjohtamisen rautaiset ammattilaiset Helka Pirinen, Katri Mustonen ja Päivi Hautamäki.

Helka Pirinen on muutosjohtamisen asiantuntija, jolla on arvostettava yli 20 vuoden kokemus työyhteisöjen kehittämisestä ja valmentamisesta. Helkan valtteja valmentajana on syvä kokemus ja taito tuoda puheillaan draivia tekemiseen niin motivoinnin kuin käytännön taitoja parantamisen kautta.

Lue myös Helka Pirisen artikkeli: Muutos on energiasyöppö 

Katri Mustonen pyrkii nostamaan asiakaslähtöisyyden kehittämisen keskiöön sekä edistämään yhteistyötä organisaation eri toimintojen kanssa, jotta palvelu ja prosessi virtaa mahdollisimman sujuvasti. Asiakaslähtöisyyden rinnalla kulkee työntekijäkokemuksen kehittäminen. Katri tuntee sekä käytännön että hallinnon näkökulman hyvin, sillä hän toimi terveydenhuollon johto- ja kehittämistehtävistä yli 15 vuoden ajan ja tutki väitöskirjassaan terveydenhuollon muutosten vaikutuksia organisaatioissa.

Päivi Hautamäki on kokenut johtamisen kehittäjä ja johdon valmentaja, joka on ollut mukana useissa merkittävissä muutosjohtamista vaativissa hankkeissa, kuten listautumisissa, omistajanvaihdoksissa ja fuusioissa. Päivi painottaa tavoitteiden kirkastamisen, läsnäolon, kommunikaation ja luottamuksen rakentamisen hyödyntämistä muutos- ja hybridijohtamisessa.

Lue myös Päivi Hautamäen artikkeli: Hybridityön ja itsesi johtaminen

Helka Pirinen on muutosjohtamisen asiantuntija ja innostava puhuja.Katri Mustonen on terveydenhuollon johtaja, valmentaja ja tutkija.Päivi Hautamäki on johtajauran tehnyt johdon valmentaja ja hallitusammattilainen sekä innostava puhuja.

Tekoäly muuttaa työelämää – näin hyödynnät tekoälyä työssäsi

Haluatko oppia miten voit hyödyntää tekoälyä työelämässä ja mullistaa työskentelytapasi tehden asiat tehdä asiat nopeammin, edullisemmin ja tehokkaammin? Työelämän nopea tempo ja monimutkaistuvat tehtävät voivat tuntua ylivoimaisilta, eivätkä perinteiset työskentelytavat välttämättä enää riitä vastaamaan nykyajan haasteisiin. Teknologia muuttaa työelämää radikaalilla vauhdilla ja yritysten tulee pystyä navigoimaan digitaalisen murroksen aikakaudella.

Laajasta valikoimastamme löydät teknologian eri osa-alueisiin syvällisesti perehtyneitä asiantuntijoita, jotka tukevat muutoskyvykkyyttä, mukaan lukien tekoälyn hyödyntämistä oppimisessa ja sopeutumisessa. Tutustu alla oleviin suosituksiimme.

”Kun teknologia kehittyy kiihtyvällä vauhdilla, organisaatioiden, yritysten ja yksilöiden on oltava valmiita sopeutumaan nopeasti. Jokaisen yrityksen tulee aktiivisesti etsiä tekoälyn avulla sekä kasvua että tehokkuutta.” Timo Savolaisella on pitkä käytännön kokemus digitalisaation johtamisesta ja lukuisien tekoälystrategioiden määrittelystä sekä johdon konsultoinnista. Hänen uusin kirjansa ”Tekoälyllä kilpailuetua – opas johtoryhmille ja hallituksille” ilmestyy syksyllä. Timon näkemykselliset ja ajankohtaiset esitykset tarjoavat konkreettisia esimerkkejä, näkemyksiä ja innostavat kuulijoita ottamaan tekoälyratkaisut osaksi liiketoimintaa.

Head of AI:na toimiva Jukka Ala-Mutkalla on syvällinen ymmärrys tekoälyn integroinnista yritysten liiketoimintaan ja kuinka pysyä muutoskyvykkäänä tekoälyn aikakaudella.

Karl-Johan Spiik auttaa organisaatioita ymmärtämään ja hyödyntämään tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia sekä valmentaa kuulijoitaan rakentamaan yhteisöjä, jotka ovat valmiita kohtaamaan tulevaisuuden haasteet.

Sami Vesamo on suosittu tekoälykouluttaja ja luennoitsija, joka on auttanut lukuisia yrityksiä hyödyntämään tekoälyn ja varsinkin ChatGPT:n mahdollisuuksia työtehtävissä käytännönläheisesti.

Miten käyttää tekoälyä eettisesti ja yhdistää etiikka liiketoiminnan arkeen? Nämä ovat esimerkkejä kysymyksistä, joita eetikko Anna Seppänen ratkoo työssään. Anna on yksi Suomen harvoista liike-elämän, organisaatioiden ja digitaalisten teknologioiden kehittämisen parissa työskentelevistä eetikoista.

Timo Kupsa on robotiikan, älykkäiden automaatioiden ja tekoälyn arvostettu asiantuntija. Robotiikan parissa pitkään työskennelleenä hän ennustaa, ettei mene kauan kun kohtaamme arjen kauppareissuilla mitä erilaisempia robotteja ja tekoälyratkaisuja. Vaikka työ muuttuu tekoälyratkaisujen myötä eri aloilla, teknologia tarvitsee ihmisiä ja näin luo myös työpaikkoja.