Motivoi tiimisi ja itsesi huippusuorituksiin – tutustu näihin innostaviin puhujiin

Tavoitteet ja motivaatio kannustavat siirtymään oman mukavuusalueen ulkopuolelle, saavuttamaan aiemmin saavuttamattomissa olevia asioita ja yrittämään vaikka ei heti osaisi jotain.

Motivaatioon erikoistuneet luennoitsijat ja kokeneet motivaatiopuhujat osaavat haastaa ajattelemaan uusista näkökulmista, ja he innostavat sekä valavat rohkeutta viemään innostuksen konkretiaan. Itsensä ja muiden motivointiin auttaa myös erilaiset itsensä johtamisen taidot ja työkalut, joilla motivaatiota voi synnyttää ja ylläpitää.

Sopivan puhujan tai luennoitsijan löytäminen tilaisuuksiin on helppoa kanssamme – autamme löytämään juuri tapahtumaasi ja budjettiisi sopivan puhujan. Tähän artikkeliin koostimme puhujia, jotka sytyttävät kuulijoiden motivaation ja kohottavat yhteishenkeä.

Inspiroidu seuraavista puhujista ja varaa kokenut puhuja tilaisuuteesi jo tänään.

Lue myös: 30 suosittua puhujaa työyhteisön hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen

Oppeja urheilumaailman huipulta johtamisesta, itsensä ja tiimin motivoinnista – myös silloin kun asiat eivät mene suunnitellusti

Olympiavoittaja ja nykyinen yrittäjä Sami Jauhojärvi on kysytty asenne-, tiimityö – ja motivaatiopuhuja. Hän jakaa puheenvuoroissaan urheilumaailmasta kertyneitä arvokkaita käytännön esimerkkejä ja oppeja, joita voi hyvin sopeuttaa myös yritysmaailmaan. Saat Samista myös pidetyn ja rennon juontajan. Juontajamme löydät täältä.  

Johda joukkojasi huippuvalmentajien tavoin! Suomen koripallomaajoukkueen pitkäaikainen entinen päävalmentaja Henrik Dettmann painottaa johtamisessa ja tiimityössä uudistumisen lisäksi pehmeitä arvoja. Ihmiset ovat menestyksen ja työelämän tärkein voimavara.

Huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen on innostava puhuja ja kouluttaja, joka ohjaat yksilöitä ja tiimejä valmentavan johtamisen saloihin konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja hyödyntäen kohti onnistumisia.

Entinen Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja, kirjailija ja YLE:n asiantuntija Petter Kukkonen tuo näkökulmaa työssä jaksamiseen, palautumiseen ja siihen miksi joku tiimi menestyy ja toinen ei.

Vuorikiipeilijä Kim Nyström on loistava motivoija, joka käsittelee luennoillaan tiimityötä ääriolosuhteissa. Suomen nuorimpana naisena Mount Everestin vuonna 2021 huiputtaneen Anni Penttilän kertomukset itsensä motivoimisesta ja systemaattiset asetetut suunnitelmat tavoitteiden toteuttamiseksi ovat kiehtovaa kuultavaa. Johtajuuden ja tiimityön valmentaja Katri Johanssonin mukana kuulijat pääsevät sukeltamaan syvyyksiin – energinen Katri yhdistää johtamiseen ja tiimityöskentelyyn helposti käyttöön otettavia elementtejä sukeltamisen maailmasta, jotka luovat psykologista turvallisuutta työyhteisöihin ja kasvattavat tiimien tehokkuutta.

Matti Suur-Hamari on Suomen paralumilautailun pioneeri, jonka kasvutarina alkoi hänen etsiessään tulevaisuuden suuntaa moottoripyöräonnettomuuden jälkeen. Oman mukavuusalueen ulkopuolella oleminen ja siitä nauttiminen, itsensä johtaminen ja motivointi kohti tavoitteita sekä tekemisen ilo kuuluvat Matin keynote-luennoilla.

Maailmanmestari ja vapaalaskun ammattilainen Antti Autti tunnetaan urheilu-uransa lisäksi dokumenttiprojekteistaan. Antin taidot urheilijana ja tiimin vetäjänä haastavissa olosuhteissa ovat luoneet hänelle paljon tietoa menestymisestä, itsensä johtamisesta ja tiukoissa paikoissa tapahtuvasta tiimityöskentelystä.

Tutustu myös muihin urheilutaustaisiin puhujiin: Minna Tervamäki, Mika Poutala, Joona Puhakka, Mika Tonder

Tekemisen riemua

Mato Valtonen on monessa liemessä keitetty sanaseppo ja oman tiensä kulkija. Mato on myös rockmies, maailmanmatkaaja ja monesti palkittu puhuja. Mato puhuu oivaltavasti ja huumoria unohtamatta mm. motivaatiosta, yhteistyöstä, tekemisen meiningistä ja jarruista.

Rohkeutta ja motivointia elokuva- ja televisiomaailmasta

Elokuvaohjaaja Klaus Härö inspiroi kasvamaan johtajana ja painottaa tiimityön tärkeyttä suosituilla keynote-luennoillaan. Legendaarinen Madventures-parivaljakko Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat kysyttyjä motivaatiopuhujia, jotka keikkailevat yhdessä ja erikseen.

Menestys, ajattelumallit ja motivaatio

”Oikein asetetut tavoitteet toimivat suurena motivaation lähteenä”, kertoo motivaatio- ja menestystutkija Johanna Huhtamäki.

Johanna on positiivisen psykologian asiantuntija, valmentaja, tietokirjailija ja väitöstutkija, joka tutkii menestyksen taustalla vaikuttavia ajattelumalleja, kuten motivaatiota, merkityksellisyyttä, onnellisuutta ja kiitollisuutta. Johanna kannustaa muutokseen, antaa toivoa paremmasta ja näkemystä siitä, että epävarmuudenkin keskellä kaikki on mahdollista.

Toteuta ideat ja unelmat – johda itsesi ja tiimisi tavoitteisiin

Pamela Tola on elokuvista ja televisiosta tunnettu näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Pamela on kiertänyt yli kymmenen vuotta puhumassa yrityksissä ja organisaatioissa motivaatiosta, itseensä uskomisesta ja itsensä johtamisesta kohti tavoitteita ja unelmia. Hän puhuu mielellään myös vuorovaikutuksesta ja luovuudesta, joita molempia tarvitsemme työelämässä.

Yli-innovaatioaktivisti ja Tekniikan museon toimitusjohtaja Anssi Tuulenmäki on inspiroinut lukuisissa tilaisuuksissa ja hänen klassikkoluento ”Lupa toimia eri tavalla” perehtyy ideoiden syntymiseen ja niiden muuttamisen toiminnaksi.

“Kukaan ei voi muuttaa kaikkea, mutta kaikki voivat muuttaa jotakin.” Yli 20 vuotta ideoiden parissa työskennelleen tuottajan ja yrittäjä Ilkka Hynnisen puheenvuorot ja workshopit auttavat raivaamaan päänsisäiset esteet sekä löytämään resursseja ideoiden toteuttamiselle.

Uskalla unelmoida ja elää, kannustaa näyttelijä ja vaikuttaja Eero Herranen. Eero on vuorovaikutteinen ja hauska puhuja, joka rohkaisee sanomaan kyllä elämän monille ihmeellisille seikkailuille. Henri Hujala inspiroi nuoria itsetuntemuksen lisäämiseen ja vahvuuksilla menestymiseen.

Onnellinen työelämä – mistä se muodostuu?

Milla Kallio on modernin henkilöstöhallinnon ammattilainen, joka auttaa ihmisiä ja yrityksiä luomaan onnellisempaa ja tuottavampaa työelämää. Millan suosittuja teemoja ovat työhyvinvoinnin merkitys yrityksen veto- ja pitovoimalle, työn- ja vapaa-ajan tasapaino sekä millainen on onnellinen työpaikka ja miten työnantaja voi tukea onnellisuutta.

Puhujaverkostomme on koko Suomen laajuinen ja johtajuus- ja työyhteisövalmentaja Päivi Tuohimaa on inspiroiva puhujamme Oulusta. Päivi on valoisa, innostava ja humoristinen luennoitsija, jonka puheenvuorot käsittelevät mm. työssä onnistumista, itsetuntemusta työn merkityksellisyyden lähtökohtana, erilaisuuden johtamista sekä vuorovaikutustaitoja.

Kouluttaja ja esihenkilöiden sparraaja Anna-Mari Siekkeli saa työyhteisöt pysähtymään heille tärkeiden teemojen äärelle, tukien ja vahvistaen sitä, mikä vie parhaiten kohti tavoitetta. Paula Mäkelä on sertifioitu valmentaja yli 10 vuoden kokemukselle, jonka luennot ja koulutukset on räätälöitävissä joko johdolle, esihenkilöille tai koko työyhteisölle – hyvinvointiin, tiimityöhön, motivaatioon ja yksilöiden toimintakyvyn kehittämiseen.

Lue myös: Paranna henkilöstösi tehokkuutta ja muutoksen sietokykyä

Tulevaisuuden kestävää työelämää

Aku Varamäki kehittää työelämää muotoilun keinoin – ihmislähtöisesti, luovasti ja tekemällä oppien. Aku rohkaisee ja tarjoaa työkaluja muotoiluajatteluun, sillä muotoilu on toimiva apu työn ja työn mielekkyyden kehittämisessä – työn ilolla on yhteys yritysten menestymiseen. Jatkuvan oppimisen ja tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakoinnin parissa työskentelevä Mertzi Bergman korostaa oppimisen taitojen ja uteliaisuuden olevan yhä tärkeämpiä taitoja työelämässä.

Lue myös: Suositut futuristit