Miten valita puhuja tapahtumaan? Mieti ainakin näitä

Kuinka valita puhuja tapahtumaan ja mitä kannattaa puhujan valinnassa ottaa huomioon? Nämä ovat kysymyksiä, joita varmasti jokainen tilaisuuksien kanssa tekemisissä oleva on miettinyt. Puhujia kysytään yhä enemmän pieniin ja suuriin yritystapahtumiin – viime vuosien haastavasta markkinatilanteesta huolimatta.

Lue alta vinkkimme, mitä kannattaa miettiä valittaessa puhujaa tapahtumaan. Meidän erikoisosaamista on löytää sopivat puhujat erilaisiin tapahtumiin – niin sisäisiin henkilöstöjuhliin, tiimipäiviin kuin suuriin asiakastilaisuuksiin. Puhujien kartoittaminen on aina maksutonta ja meihin saat yhteyden helposti esimerkiksi täältä.

Mieti näitä asioita valitessasi puhujaa tapahtumaan

 

1. Tapahtuman teema?

Mikä on tapahtumasi teema ja tavoitteet? Mieti mikä saa osallistujat kokoontumaan yhteen ja mitä odotuksia heillä on tapahtumasta.

2. Mikä on päivän aikataulu?

Onko puheenvuoro heti aamulla vai myöhemmin iltapäivällä? Onko esitys päivän kohokohta vai onko puhujan tarkoitus herätellä kuulijoiden ajatuksia kohti päivän päätavoitetta?

Päivän kulusta riippuen aamulla rauhallisempi puheenvuoro voi toimia paremmin kuin lounaan jälkeen, jolloin osallistujat saattavat kaivata ennemminkin räväkkyyttä tai naurua antamaan virtaa loppupäivään.

3. Minkä tyylinen puhuja tai esitys sopii tapahtumaan?

Tunnelma on tärkeä osa onnistunut kokonaisuutta ja jokainen yleisö on erilainen. Tapahtumasi saattaa myös vaatia tietyn alan tai aiheen erikoisosaamista. Me tunnemme puhujamme – kuka on erinomainen tiimihengen luoja, kenellä on erikoisosaamista aiheesta ja kuka saa yleisön nauramaan.

Ammattipuhujat ovat myös taitavia räätälöimään ja kohdentamaan aiheensa sopimaan moniin eri tilanteisiin. Puhujien videotrailereita kannattaa myös hyödyntää, pääset katsomaan niitä täältä. Lisää löydät Puhujatorin Youtube-kanavalta tai kysymällä erikseen meiltä.

Puhuja Rosa Nenonen

 

4. Entä budjetti? 

Puhujien palkkiot vaihtelevat ja budjetin miettiminen etukäteen kannattaa. Meillä puhujien hintahaitari on noin 1000-5000 euroa.

 

Onko sinulla mietinnässä puhuja tapahtumaan? Puhujatori on 400 puhujan koti ja myyntialusta. Puhujatorin tiimi ja puhujat luovat vaikuttavaa sisältöä kaiken kokoisiin tapahtumiin. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää suunnitelmistasi. Luodaan yhdessä ikimuistoisia tapahtumia!