Miksi aloittaa vuosi 2022 kick-offilla – vinkkejä ja vaikuttavia puhujia

Alkuvuoden kick-off tilaisuudet lähestyvät kovaa vauhtia ja polkaisevat uuden kauden käyntiin yrityksissä ja organisaatioissa. Tilaisuuksien merkitystä ei kannata vähätellä, sillä kick-offeissa määritellään yhteisiä tavoitteita, innostutaan, ideoidaan ja tiimiydytään. Huolellisella suunnittelulla kick-offit muistetaan pitkään ja parhaimmillaan ne tukevat asetettujen tavoitteiden toteutumista pitkään tilaisuuden jälkeen. Ulkopuolinen puhuja, esiintyjä tai juontaja antaa erityisen säväyksen tilaisuudelle.

Kick-off livenä, etänä vai hybridinä?

Livetilaisuuksien lisäksi virtuaali- ja hybriditilaisuuksien järjestämiseen on runsaammin vaihtoehtoja kuin koskaan. Huippupuhujat panostavat asiakaskokemukseen laadukkailla etäluennoilla ja webinaareilla, joissa kuva ja ääni ovat priimaa. Vuorovaikutteisuus ei unohdu virtuaalitoteutuksissakaan, sillä osa kouluttajista hyödyntää esimerkiksi Mentimeter-sovellusta, jolla voi osallistaa yleisön mukaan reaaliaikaisiin, näyttäviin kyselyihin ja esityksiin.

Lue lisää: Huippupuhujat panostavat asiakaskokemukseen etäluennoissaan 

Räätälöity puheenvuoro ja karismaattinen puhuja pitää osallistujat otteessaan ruudunkin välityksellä. Vaihtoehtona on myös livestriimi kumppanistudiolta, jossa tekninen toteutus on huipussaan ja tilaisuuden kulun voi käsikirjoittaa minuutin tarkkuudella.

Puhujatorin tallennekirjastoon kannattaa myös tutustua, sillä olemme kuvanneet 52 huippupuhujan luentoa kustannustehokkaiksi videotallenteiksi.

Erilaisia kick-off tilaisuuksia

Uusi kausi tai sesonki on mainio syy piristää henkilöstöä ja käydä läpi mikä on yrityksen tila juuri nyt. Tai kenties uusi projekti tai hanke on alkamassa? Tai tiimi kasvanut uusilla kollegoilla? Syitä ja tavoitteita kick-offeille on monia, joista yleisimpiä käymme läpi alla.

Uuden projektin aloitus

Uusi projekti on yleinen syy kick-offien eli aloitustapaamisen järjestämiselle. Projektiin osallistujat eivät välttämättä ole työskennelleet aiemmin yhdessä ja tutustumisen lisäksi uuden projektin aloittavissa kick-offeissa on usein tarkempi asialista ja muutenkin tarkoitus käydä projektia läpi. Projektin aloittavassa kick-offissa voi olla mukana myös yhteistyökumppanit ja muita projektiin osallistuvia sidosryhmiä.

Liiketoimintaa tukevaa ohjelmaa suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana. Vai miltä kuulostaa Juuso Mäkilähteen vetämä yritysselviytyjät tai johdon Masked Singer Ile Uusivuoren juontamana? Ohjelmalta, jossa voi yhdistää viihteen ja asian!

Huippupuhujat ja tunnetut alojensa asiantuntijat herättävät kiinnostuksen heti. Urheilutaustaisista motivaatiopuhujista esimerkiksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on vaikuttava puhuja tiimityöstä ja tavoitteista. Mount Everestin toukokuussa huiputtanut Anni Penttilä on energinen puhuja motivaation ylläpitämisestä ja suunnitelmien toteuttamisesta.

Puhujaa miettiessä on hyvä ottaa huomioon tunnelma. Minkälaista tunnelmaa haluatte päivään tai tiettyyn hetkeen? Räväkkää, energistä, haastavaa, rauhoittavaa?

Kausittainen kick-off

Uuden kauden tai sesongin aloittavassa kick-offissa kokoonnutaan yhteen, innostutaan ja motivoidutaan uuteen kauteen. Kausittainen tilaisuus on hyvä tapa kiittää henkilöstöä, vahvistaa yrityskulttuuria ja käydä läpi mitä tulevaisuudelta odotetaan.

Vaikuttava futuristi Elina Hiltunen suuntaa katseen inspiroivasti tulevaan suosituilla puheenvuoroillaan. Maailman top 25 naisfuturistin joukkoon valittu Elina on kirjoittanut useita tietokirjoja ja on monipuolinen puhuja eri aiheista. Vuorikiipeilijä, masters-urheilija ja myyntijohtaja Kim Nyström puolestaan herättää ajatuksia visuaalisilla luennoillaan tiimityöstä ääriolosuhteissa. Diili-ohjelman voiton napannut Sointu Borg kannustaa kuulijoita menemään kohti tavoitteita rohkeasti omina itsenään.

Uuden tiimin kick-off

Kick-off on loistava tapa kohottaa tiimihenkeä ja tutustuttaa uudet kollegat toisiinsa rennon ohjelman lomassa. Normaalista työpäivästä poikkeavassa tapaamisessa vaihdetaan ajatuksia ja rakennetaan luottamusta.

Me-henkeä kohottamaan hyvä valinta on esimerkiksi Mato Valtonen, joka antaa humoristisilla tarinoillaan puhtia tiimin yhteen hitsautumiseen. Menestystutkija Johanna Huhtamäki tuo näkemystä työn merkityksellisyydestä ja onko onnellinen työyhteisö myös menestynyt työyhteisö.

Ideoita vuorovaikutteisiin kouluttajiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: 30 suosittua puhujaa työyhteisön hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen

Hauskaa ja huomion vangitsevaa ohjelmaa kick-offeihin tuovat mentalistit Jenni Sofia ja Jose Ahonen sekä useat stand up-koomikkomme.

 

Puhujatori on 400 puhujan koti ja myyntialusta. Puhujatorin tiimi ja puhujat luovat vaikuttavaa sisältöä kaiken kokoisiin tapahtumiin. Ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää suunnitelmistasi. Luodaan yhdessä ikimuistoisia tilaisuuksia!