Juontaja tapahtumaan – Hyvä juontaja takaa onnistumisen

Kun haluat onnistuneen tapahtuman, ammattijuontaja tapahtumaan on aina hyvä idea. Hyvä juontaja varmistaa, että tilaisuus etenee suunnitelman mukaan. Juontajan valitseminen on helppoa, kun me olemme apunasi. Juontaja tapahtumaan kannattaakin valita huolella yhdessä Puhujatorin asiantuntijoiden kanssa. Olemme juontajavälityksen ammattilaisia ja juontajamme löytyvät täältä.

Juontajat kaikkiin tilaisuuksiin

Puhujatorilta löydät juontajia ja moderaattoreita joka lähtöön. Olipa kyseessä live-, hybridi-, tai virtuaalitilaisuus, meillä on sopiva juontaja tapahtumaan. Teemme yhteistyötä tunnettujen huippujuontajien kanssa sekä osaamme suositella asiakkaillemme juontajat, joilla on tarkempaa osaamista tai kokemusta tietystä alasta.

Tapahtuman luonne ja tavoite vaikuttavat aina juontajan valitsemiseen. On myös tärkeää miettiä mitä juontajalta odotetaan. Onko juontajan rooli hauskuuttaa ja luoda tunnelmaa, vai juontaako hän paneelikeskustelun? Suuri yleisötapahtuma on tunnelmaltaan täysin erilainen kuin esimerkiksi striimattava virtuaalitilaisuus tai intiimimpi henkilöhaastattelu. Muun muassa näitä asioita käymme asiakkaidemme kanssa läpi, kun lähdemme miettimään sopivimpia juontajia tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Juontaja nostaa tapahtuman arvoa ja suosittelemme ammattijuontajaa kaiken kokoisiin tapahtumiin. Kun juontotehtävät ovat luotettavissa käsissä, tapahtuman järjestäjä voi keskittyä muihin asioihin.

Hyvällä juontajalla on vahva tilannetaju

Puhujatorin juontajat tekevät taustatyönsä huolella ja heillä on vahva tilannetaju. Joskus juontaja on yksi tapahtuman vetonauloista, mutta usein juontaja jättäytyy taka-alalle – ohjaten muut keskelle valokeilaa. Tilannetajuinen juontaja ymmärtää milloin nostattaa fiilistä yleisössä ja milloin rauhoitella kuulijat kohti seuraavaa ohjelmanumeroa.

Valmistautumiseen kuuluu, että juontaja on yhteydessä tapahtuman tuottajaan tai järjestäjään ja tarvittaessa muihin esiintyjiin. Hän huomioi kohdeyleisön ja tukee tapahtuman tavoitteita. Kohdeyleisö huomioidaan aina juonnossa, sillä juontokäsikirjoitukseen vaikuttaa esimerkiksi onko tapahtumassa tietyn alan asiantuntijoita. Kaiken kaikkiaan hyvällä juontajalla on vahva ymmärrys koko tapahtumasta. Juontaja huolehtii ohjelman ja aikataulun sujuvuudesta myös muuttuvissa tilanteissa. Puhujatorilta löydät juontajia myös silloin, kun tilaisuuden kieli on muu kuin suomi, kuten englanti tai ruotsi.

Yksi hyvä kestovinkki pätee aina: juontaja tilaisuuteen kannattaa varata ajoissa.

Puhujatorin juontajat löydät täältä tai ota meihin suoraan yhteyttä. Autamme mielellämme löytämään oikean juontajan tulevaan tilaisuuteesi.