Joshua Moorrees: Muutoksessa menestyminen

Kolme etävalmennuskokonaisuutta muutoksessa menestymiseen

Tiedätkö, miten timantit syntyvät? Aivan oikein – timantit ovat hiiltä, jotka ovat olleet riittävän pitkän aikaa kovassa paineessa. Siksi ne kestävätkin melkein mitä tahansa.

Käsillämme on täysin poikkeuksellinen terveydellinen kriisi, jonka pituus määrittää nyt jo väistämättömän taloudellisen kriisin syvyyden ja keston. Osa johtajista ei selätä lopulta sitä yhtä ja ainutta yrityksen todellista kriisiä, eli kassakriisiä, joka kroonistuessaan muuttuu konkurssiksi. Tällaisissa yrityksissä työntekijöitä kohtaa oman elämän henkilökohtainen kriisi, kun työpaikka lähtee alta. Toisaalta tilanteen päätyttyä markkinaosuuksia jaetaan uusiksi. Osa yrityksistä murskaantuu, toiset kokevat transformaation hiilestä timantiksi ja ovat yhteiskunnan jälleenrakennuksen keskiössä. Tämä kaikki vaatii muutosjohtamisen taitoja niin yritys kuin yksilötasolla.

Kauppatieteiden maisterintutkintoa varten tekemäni pro gradu -tutkielma, jossa tutkin ideaalia muutosjohtajaa vähittäisen ja radikaalin muutoksen tilanteissa on antanut itselleni erinomaisen teoreettisen viitekehyksen tarkastella meneillään olevaa radikaalia muutosta. Onnistunut muutosjohtaminen on tutkimusten mukaan 70% ja joskus jopa 90% ihmisten johtamista. Maailman suurimman henkilöstöpalvelualan yrityksen Adecco Groupin Suomen maayhtiössä muutosjohtajana toimiessani teoria muodostui käytännön kokemukseksi. Käsitetyö muuttui käsityöksi.

Nyt myrskyn silmässä, muiden pyytäessä kevyempää taakkaa, saan itse pyytää vahvempia hartioita, jotta voin auttaa kanssakulkijoita kriisin läpi – ehkä saisin auttaa juuri sinuakin? Nyt kun meidän täytyy olla fyysisesti etäällä, voimme silti presidenttimme Sauli Niinistön kehotuksen mukaan olla henkisesti lähellä. Paras aika istuttaa puu oli eilen, seuraavaksi paras aika on nyt.

Valmentaudu ja vahvistaudu muutosjohtamisessa, jotta kestäisit kuolemanlaakson yli kohti kasvun ja kukoistuksen aikaa. Olen valmistellut 3 erilaista Skype-/Teams -etävalmennusta:

Mahdoton menestys -valmennus

Miten menestyä, kun veitsi on kurkulla ja maailma kaatuu päälle? Mitä johtoryhmässä pitää kirkastaa ja miten kirkastettu kuva muutetaan kaaoksen keskellä keskittyneeksi tekemiseksi arjessa? Miten saada aikaan tuloksia radikaalin muutoksen keskellä?

Valmennuksen sisältö ja arvolupaus:

 • Konkreettisia työkaluja muutosjohtamiseen johtoryhmätasolle – miten säilymme pelissä kriisin yli?
 • Menestyminen muutoksessa – mitä se vaatii?
 • Tuloksekas johtaminen kriisin keskellä?
 • 100 % tyytyväisyystakuu (jos valmennettavat eivät ole tyytyväisiä, niin rahat takaisin)

Investointi: 90 min ja 2500€ + alv

Unelmien työhön -valmennus

Tuntuuko lomautuksen aikana, että elämässä voisi olla enemmän mielekkäämpiä merkityksiä, tai menikö yt-neuvotteluissa työpaikka? Miten saavuttaa työmarkkina-asema, jossa radikaalitkaan muutokset eivät vie työmarkkina-arvoa, vaan uusi unelmien työ on mahdollista löytää kriisinkin keskellä? Valmennus sopii esimerkiksi työnhakijapalveluita tarjoavien yritysten ja organisaatioiden asiakkaille osana työnhakua tai osaksi organisaatioiden Outplacement-kokonaisuuksia.

Valmennuksen sisältö:

 • Miten menestyä työmarkkinoilla – kuinka tulla valituksi 700 työnhakijan joukosta unelmien työhön?
 • 3 konkreettista vinkkiä ja työkalua työllistymiseen
 • Kysymykset ja vastaukset osio

Investointi: 30 min ja 1500 € + alv

Valmentava johtaja muutoksessa -valmennus

Kun inhimillisyys loppuu (vaikeat kriisit), ihmisyys alkaa. Kuten Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann totesi: ”Kaikessa yritystoiminnassa on kyse siitä, että ihmiset tekevät asioita. On peli ja on pelaajat.” Yrityspelin ratkaisuhetkillä, joita mekin kriisin myötä elämme, on tärkeää tunnistaa, kuinka pitää yritys jaloillaan ja kuinka rakentaa pohja ja tekeminen uuteen nousuun. Tässä valmennuksessa on kiteytetty sekä akateemisen tutkimuksen että käytännön työelämän kokemuksen ydinosaaminen siitä, kuinka valmentaa omat ihmiset menestymään muutoksessa.

Valmennuksen sisältö:

 • Johtajille ja esimiehille 7 konkreettista askelta valmentavana johtajana toimimiseen muutoksessa
 • Menestysnäky tekemiseksi ja tekeminen tuloksiksi
 • Oikeat ihmiset oikeille paikoille oikeaan aikaan
 • Miten inspiroida ihmisiä kriisin keskellä saamaan parhaat tulokset?

Investointi: 90 min ja 2500€ + alv

Toivottavasti saan palvella sinua menestymään muutoksessa. Mikäli koet, että live-etävalmennus ei ole juuri nyt mahdollinen, niin pysy kuitenkin kuulolla. Tulemme julkaisemaan Puhujatorin kanssa vielä kolme digivalmennuskokonaisuutta, myyntiin, myynnin johtamiseen ja muutosjohtamiseen myöhemmin.

Muutos on aina mahdollisuus, vaikka siltä ei juuri nyt tunnu. Kuten filosofi Søren Kierkegaard totesi: ”Voidakseni loistaa, minun oli kestettävä palaminen.”