Avoimuutta palkkiorakenteisiin

Hei,

Puhujatori.fi – palvelun kantavia perusteemoja ovat läpinäkyvyyden ja avoimuuden lisääminen puhuja-alalla. Läpinäkyvyys ja avoimuus luovat luottamusta, joka on todella tärkeää kaikessa busineksessä. Luottamuksen rakentaminen on taas yksi tärkeimmistä huippumyyjien keinoista polkaista asiakassuhde kunnolla käyntiin ja oikeaan suuntaan. Näin ainakin TAMK eMBA:ssa olen johtajien kanssa pähkäillyt viimeiset vuodet myynti- ja asiakkuudenhallinta moduulissani.

Puhujatori pyrkii julkaisemaan puhujien, juontajien, kouluttajien ja viihteen ammattilaisten palkkiorakenteita, jotta A) asiakkaan olisi helpompi vertailla ja ostaa puheenvuoroja, koulutuksia sekä juontoja B) puhujamme ja juontajamme huomaisivat, että meidän varaan voi rakentaa.

Paljon keikkailevan puhujan kannattaa tehdä yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa, koska jokaisella yrityksellä on myynnin osaamista ja omia verkostoja. Tiedän sen, koska jokaisessa varteenotettavassa suomalaisessa puhujavälitysfirmassa on entisiä tiimiläisiäni töissä. Silti puhuja/juontaja voi valita oman ”suosikkitoimistonsa” – ja me hurmaamme palvelulla, avoimuudella sekä innovatiivisuudella.

On ollut hauskaa seurata puhujien alkureaktioita hintojen julkaisemisesta. Jotkut puhujat ovat olleet ihastuksissaan – joillekin tämä tapa vaatii hiukan totuttelua. Mutta eiköhän niitä hintoja sinne puhujakortteihin lisää saada! Puhuja- ja juontajakorttejakin tulee roppakaupalla lisää, mutta määrän sijasta panostamme laatuun koko ajan.

Julkaisemme palkkiorakenteita eli suomeksi sanottuna näytämme hintahaarukan, jonka sisään keikan hinta jää 90% varmuudella. Pitkä matka-aika on yleisin syy, joka nostaa puhujan palkkion lähelle ilmoitettua ylärajaa – puhuja on ihminen, perheellinen ja kiireinen, kuten me kaikki.

Kaiken euroavoimuuden keskellä autamme asiakasta myöskin osaamisella ja laadulla. Tiedän yli 1250 keikkaa välittäneenä, että kolme puhujaa voivat olla loistavia puhujia halutusta aiheesta, mutta yksi on tulokas ja hiottua settiä on vain 45min – toinen on parhaimmillaan 60min vedossa ja kolmas on oikea puhuja, jos haluttu kesto on 90min.

Tilaaja-asiakas: Kysy meiltä sisältöä tapahtumaasi – me palvelemme rakkaudesta lajiin.

Puhuja-asiakas: Kun sinulle kerrotaan keikan palkkio, niin kysy aina myös tilaaja-asiakkaan maksama kokonaishinta, jotta tiedät välittäjäsi todellisen komission.

// Mauri – CEO