30 suosittua puhujaa työyhteisön hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen

Puhujatori on 400 puhujan koti ja myyntialusta. Meiltä löydät helposti ja varmasti inspiroivia puhujia ja vuorovaikutteisia kouluttajia työyhteisön hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi.

Saamme jokaisena arkipäivänä 6-10 työyhteisön hyvinvointiin liittyvää puhujakyselyä. Jaksaminen työssä puhuttaa laajasti. Kuvaukset työhyvinvoinnin tilanteesta ovat joskus melko pysäyttäviä: ”Inspiraatiota muutoksista väsyneelle työyhteisölle” / ”Hybridityön haasteiden selättämiseen apuja” / ”Miten suojata itseään uupumukselta?” / ”Haluamme energiaa tiimille ja apua oman työn aikatauluttamiseen” ….

Nämä työhyvinvoinnin päivittäiset adressit antoivat minulle motivaation tehdä tämä suosittujen työhyvinvointiluentojen listaus. Listaus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021, ja päivitetty ajantasaiseksi keväällä 2023. Laita työhyvinvoinnin parantaminen liikkeelle inspiraatiosta konkretiaan! Tutustu seuraaviin huippupuhujiin, jotka ovat jaksamisen tukena ja apunasi vain muutaman klikin päässä. Puhujat ja työhyvinvoinnin luennoitsijat soveltuvat erinomaisesti myös asiakastilaisuuksiin, sillä asiakkaasi painivat samojen tyhy-haasteiden parissa.

Muutos ja työhyvinvointi

Muutos ja sen tuoma epävarmuus monesti nakertaa henkilöstön hyvinvointia. Muutoskykyisyyteen meitä valmentaa Suomen johtaviin resilienssivalmentajiin kuuluva Ulrika Björkstam. Pitkän linjan työhyvinvoinnin ammattilainen, Veera Salokangas, saa kiitosta laajan osaamisensa lisäksi innostavasta otteestaan. Puheenvuoroissaan hän käsittelee esimerkiksi resilienssiä työelämässä ja kertoo, miksi muutos on niin vaikeaa?

Kasvavan nopeuden ja lisääntyvän työkuorman hoitoon ei kannata keittää vanhojen reseptien keitoksia, vaan suosittelemamme valttikortti on Sanna Koskela & Tulevaisuuden työelämän mentaaliset taidot.

Työyhteisövalmentaja ja esihenkilöiden sparraaja Anna-Mari Siekkeli puhuu muutosmyötärinnasta ja hän saa usein kuulijoiden aivot eri asentoon ja fokuksen vahvuuksiin.

Hybridityön haasteet ja mahdollisuudet

Viime vuodet toivat hybridityön työpaikoille ja monessa työyhteisössä hybridityö on tuonut työn suunnitteluun vapautta sekä myös omat haasteensa. Inspiroivia luentoja teemaan tarjoavat mm. kokenut johtamisen kehittäjä Päivi Hautamäki ja muutosjohtamisen guru Helka Pirinen, joka puhuu räväköillä luennoillaan tulevaisuuden johtamisesta ja johtamisesta digiajalla. Helka on myös perehtynyt psykologiseen turvallisuuteen työyhteisöissä.

Lue Päivi Hautamäen blogiteksti: Hybridityön ja itsesi johtaminen

Psykologinen turvallisuus ja tunteet tiimeissä

Yllä mainitun Helka Pirisen lisäksi Katri Johansson ja Pia-Christina Roth kannattaa pitää mielessä kun työyhteisön psykologinen turvallisuus tai tunteet työelämässä puhuttaa. Kaikki neljä edistävät puheillaan turvallista ilmapiiriä, viisaampia kohtaamisia ja tunteiden huomioimista työyhteisöissä.

Psykologinen turvallisuus tiimeissä on noussut erityisen tärkeäksi aiheeksi ja työyhteisöjen voimavaraksi epävarman maailmantilanteen keskellä. Mitä psykologinen turvallisuus työpaikoilla on käytännössä? Työterveyslaitoksen artikkelin napakka määrittely kuuluu: ”Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan ilmapiiriä, jossa on turvallista ottaa sosiaalisia riskejä. Ilmiöstä seuraa paljon hyvää: uudistuvampia, tehokkaampia ja oppivampia organisaatioita.”

Uni mahdollisuutena & nukkumalla menestykseen

Unihäiriöt ovat uusi kansantauti ja hyvään uneen liittyvät puheenvuorot ovat suosituimpia kuin koskaan. Suosikkejamme ovat kuvissa olevat univalmentaja Miia Soranto – Uni mahdollisuutena sekä Nukkumalla menestykseen – kirjan kirjoittanut unilääkäri Henri Tuomilehto.

Unilääkäri Henri Tuomilehto luennot.

Uni, palautuminen, ravinto, liikunta – luentoja tarjoaa myös suosittu Joni Jaakkola.

Etätyö ja tietotyöläisen hyvinvointi sekä uupumuksen ennaltaehkäisy

Henri Tuomilehdon tavoin hyvinvointia kattavasti hybridityökontekstissa tarkastelevat lääkäri ja biohakkeri Olli Sovijärvi sekä personal trainer Jaakko Savolahti, jonka videoluento on myös todella suosittu. Jaakko Savolahti on kärsinyt aikoinaan vakavasta uupumuksesta ja ylirasitustilasta. Jaakko sekä burn outin kokenut Jennica Storbjörk antavat opasteita sekä työkaluja uupumuksen ennaltaehkäisyyn sekä kokonaiskuormituksen hallintaan.

Lue myös: Jennica Storbjörkin 12 vinkkiä loppuun palamisen ennaltaehkäisemiseen

Stressin itsehoito ja parempi ajanhallinta

Stressikupla -kirjan kirjoittaja Miia Huitti on kokenut myös vakavan uupumuksen ja hänen harjoitteita sisältävät luentonsa ovat todella suosittuja. Miia Huitin toinen pääaihe on onnellisuus. Psykoterapeutti ja näyttelijä Kari Ketosen: ”Karisma”-luento käsittelee myös stressiä ja konsteja oman sietokyvyn nostamiseen.

Ajanhallintaan suosittelemme Jukka Harjua, jonka slogan on: ”Järjestä pääsi tai pääse järjestäsi”.

Parempi työpäivä, tekemisen riemu ja tuska

Legendaariset Olli Keskinen & Parempi työpäivä sekä Tom Pöysti & Tekemisen riemu ja tuska ovat todella kysyttyjä ohjelmanumeroita henkilöstötilaisuuksiin.

Humoristisia ja vuorovaikutteisia kurkistuksia omiin asenteisiin ja työtapoihin sekä työyhteisöjen kulttuureihin tarjoavat arvostetut Jaana Saarinen ja Sari Havas. Ei ole yllätys, että juuri tämä iloinen kvartetti tekee pikkujouluaikaan hirmuisen määrän puhekeikkoja.

Suosittelemme myös tunnelmamuotoilija Marjo Rantasta ja hoitohenkilöstön hyvinvointiin erikoistunutta Pasi Haapakoskea.

Kokonaisvaltainen hyvinvointipaketti tunnissa

Edellä mainitut Joni Jaakkola, Olli Sovijärvi ja Jaakko Savolahti pystyvät käsittelemään hyvinvointia holistisesti tunnissa ilman taikatemppuja. Nousussa ovat myös kuvassa olevat hyvinvointivalmentajat Sami Sundvik ja hänen Hyvinvoinnin neljä ulottuvuutta: ravinto ja ruoka, liike ja kapasiteetti // työ ja talous, arvot ja ihmissuhteet, sekä Janne Vanhala, jonka Hyvinvoiva ihminen -valmennus on syntynyt tuhansien asiakaskohtaamisten, opiskelujen, datan sekä tieteen tuloksena.

Kuinkas se motivaatio? Oletko merkityksellisessä työssä?

Jos superlataava-flow-työ muuttuu hiljalleen pelkäksi perheen palkkasekiksi, niin hyvän olon kokemus hiipuu varmasti ajan myötä. Yksi kauden kuuma nimi on kirjailija ja kolmatta uraa luova Rosa Nenonen, joka sanoittaa ”Merkityksellisen työn kaavan” 45 minuutin napakkaan puheenvuoroonsa (ks. traileri). Uravalinnoissa kannattaa kuunnella sydäntä.

Kansainvälisesti arvostettu Frank Martela on sisäisen motivaation ja merkityksellisyyden tutkija ja hän on kiistatta Suomen suosituimpia puhujia jo viidettä vuotta putkeen.

Merkityksellisyyden, sisäisen motivaation ja hyvinvoinnin tutkija ja asiantuntija Frank Martela.

Pakkopositiivisuudesta tasapainoon – kirjan kirjoittaja ja positiivisen psykologian asiantuntija Johanna Huhtamäki puhuu paljon sisäisestä motivaatiosta, menestyksen saavuttamisesta, merkityksellisyyden kokemuksesta, onnellisuudesta ja kiitollisuudesta. Otteen Johannan puheenvuorosta on katsottavissa alla.

Motivaation johtamisesta ja onnellisen työelämän rakentamisesta puhuu modernin henkilöstöhallinnon ammattilainen Milla Heikkilä. Millan erityisosaamista on systemaattisen työntekijäkokemuksen kehittäminen, motivaation johtaminen sekä koulutukset kohti onnellisempaa ja tuottavampaa työelämää.

Myyjien hyvinvointi

Ilman myyntiä ei ole olemassa kannattavaa firmaa. Myyjien hyvinvointi on syytä pitää mielessä jatkuvasti – tähän työkaluja tarjoaa pitkän linjan myynnin ammattilainen Maarit Halmela.

Koko henkilöstö mukana? – Ratkaisu on usein videoluento

Joskus myös studiossa tehty valmis ja huokeampi videoluento on paikallaan. Kuukauden katseluaika varmistaa tutkitun tiedon ja vinkkien sisäistämisen sekä laajan katselun kiireorganisaatiosi sisällä.

Tässä siis aimo kauhallinen suosittuja työhyvinvointi -luennoitsijoita. Ota yhteyttä, niin me autamme, koska joku 120 tyhy-puhujastamme on varmasti juuri oikea teille. Viedään yhdessä työyhteisön hyvinvointi ja jaksaminen työssä paremmalle tasolle. Tehdään ensitreffit sähköpostilla mauri@puhujatori.fi

Tsemppiä työviikkoon!